Een POP account opnemen in je outlook.com account

Een POP account opnemen in je outlook.com account

Wellicht heb je een oud email adres van je Internet Service Provider of nog eentje van je webhosting en gebruik je nog het POP protocol om email op te halen. POP wil zeggen dat je de emails download naar de machine waarop je de mail binnenhaalt.

Heb je onlangs een smartphone gekocht en realiseer je dat je mail die je via de pc/laptop ophaald niet meer beschikbaar is op je smartphone dan is het nu tijd over te stappen naar een cloud dienst waarbij dat wel kan. De 2 grote speler met voldoende ruimte zijn www.gmail.com en www.outlook.com .heb je nog een account hier dan kun je er snel een aanmaken.

In onderstaande tutorial leg ik uit hoe je met behulp van www.outlook.com een extra additionele POP account kunt instellen.

Log in op je outlook.com account en navigeer naar de instellingen > Opties (kleine radar)

 

image
Navigeer naar de opties

 

Onder opties vind je “Je e-mailaccounts” klik hierop.

image

 

Vervolgens klik op je op optie “Toevoegen aan account voor verzenden en ontvangen”

image

 

In het volgend scherm  ga je naar de geavanceerde opties om alle instellingen te configureren om je POP account te kunnen gebruiken.

image

 

Van je provider heb je de POP3 en SMTP gegevens nodig .
Vul deze in het scherm in.  de SMTP (voor het verzenden van email)

kun je ook de optie aanzetten E-mail verzenden via de server van outlook.com

image

 

Je account is nu geconfigureerd.

 

Nu heb je de mogelijkheid om je mail toch via de browser binnen te halen op je vakantie adres.  Na de vakantie kun je beginnen met de migratie naar outlook.com of stap over op een cloudbased dienst zoals Office365