Internet Explorer 11.0 – Compatibiliteitsweergave (engels term: Compatibility View) aanzetten.

Internet Explorer 11.0 – Compatibiliteitsweergave (engels term: Compatibility View) aanzetten.

In internet Explorer 9 had je nog de mogelijkheid om door middel van een icoontje de compatibiliteitsweergave aan te zetten.

image

 

Het icoontje is nu niet meer zichtbaar, voor sommige site’s kan het wel eens handig zijn om deze optie weer even aan te zetten.

Internet Explorer 11 – inschakelen Compatibiliteitsweergave

Binnen Internet Explorer 11 kan met de volgende stappen snel de Compatibiliteitsweergave worden ingeschakeld voor alle pagina’s binnen een domeinnaam.

Toelichting: de Compatibiliteitsweergave is een ingebouwde functie binnen Internet Explorer om sommige pagina’s via een eerdere versie weer te geven.

Klik op het tandwiel-icoon (Extra) rechtsboven in het scherm; deze vindt u naast het huis- (Startpagina) en ster- (Favorieten) icoon.

Klik in het menu op de optie “Instellingen voor compatibiliteitsweergave”

Er verschijnt nu een nieuw scherm met een regel voor een tekstveld en een groot vlak. Vul bij het tekstveld de domeinnaam in die u met Compatibiliteitsweergave wilt bekijken.

Klik hierna op de knop Toevoegen. Controleer of de domeinnaam nu wordt getoond in het grote vlak. Dit is de lijst met domeinnamen die met Compatibiliteitsweergave zullen worden getoond.

Klik hierna op de knop Sluiten. Alle pagina’s op de opgegeven domeinnaam (of domeinnamen) zullen met de Compatibiliteitsweergave worden getoond.

Microsoft: http://windows.microsoft.com/nl-nl/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-11