Microsoft Teams in het onderwijs

Microsoft Teams in het onderwijs

Vandaag waren een aantal nieuwe aankondigen van Microsoft op het gebied van educatie.
Hieronder de link om het nog eens terug te kijken.

Wat vooral mijn interesse heeft is op dit moment Microsoft Teams. Na wat enige twijfel welke richting Microsoft zelf lijkt te kiezen met , Groups, Yammer, Classroom OneNote , Classroom . Is ook Microsft Teams onderdeel van eduction. Tijd dus voor een deep dive “Microsoft Teams Education style”.

Architectuur: Onderwijsinstellingen gebruiken meestal systemen zoals OSIRIS , Trajectplanner of andere SAP , ERP systemen.  fundamenteel is dat je Microsoft School Data Sync goed kunt laten aansluiten op je bestaande back-end.
Momenteel worden de volgende type koppelingen ondersteund:

 1. Deploy SDS with Clever Files Mix

 2. Deploy SDS with PowerSchool Files Mix

 3. Deploy SDS with CSV Files Mix

 4. Identiy Matching with SDS

 5. Applying the Promotional Code

In basis komt het erop neer dat een juist mapping nodig is. Hiermee is governance in te regelen wat naar mijn mening echt essentieel is. De wildgroei binnen je AZURE AD zal op den duur alleen maar toenemen en onoverzichtelijk worden als men hier geen goed governance op los laat. Neem ook gelijk de tijd om de huidige AD onder de loep te nemen en realiseer dat een volledige sync niet nodig is of dat er nog wat aan naamgeving en goverance op je identity management nodig zal zijn. Zoals ik in mijn vorige blog al vermelde heb ik naast sessie met de docenten ook sessie met de afdeling beheer gehad. het adreseren van belangerijke technische en ook organisatorische zaken moeten echt zijn verholpen. Vergroot de kennis onder de IT afdeling naast Microsoft zijn er voldoende partners die je hierbij kunnen helpen. realiseer dat de IT afdeling en de interne organisatie ook een gebruikersgroep is. Mix vooral de type gebruikers in het begin zodat het gesprek op gang kan komen.

 

Na het realiseren heb je een omgeving waarop deployement goed kan worden ingesteld.

In de huidige versie van Teams kunnen gebruikers ( rol: lid of eigenaar)

 • lid:
 • Eigenaar:

(cooming soon: externe gasten)

 

bronnen:

 • https://classroom.microsoft.com
 • https://support.office.com/en-us/article/Overview-of-School-Data-Sync-and-Classroom-f3d1147b-4ade-4905-8518-508e729f2e91#bkmk_classroom
 •  https://support.office.com/en-us/article/Overview-of-School-Data-Sync-and-Classroom-f3d1147b-4ade-4905-8518-508e729f2e91
 • https://sds.microsoft.com/
 • https://edu.uservoice.com/
 • https://edu.uservoice.com/knowledgebase/articles/941868-deep-dive-videos-on-microsoft-classroom-10-videos
 • https://edu.uservoice.com/knowledgebase/topics/128904-microsoft-classroom-videos
 • fasttrack.microsoft.com
 • www.spcnl.nl