Office365 – Forms – aanmeldformulier

Office365 – Forms – aanmeldformulier

Situatie: Als leerkracht organiseer ik een uitje voor studenten , leerlingen kunnen zich vanaf aanstaande maandag tot uiterlijke volgende week maandag inschrijven voor het uitje. Ik hanteer geen maximum maar zet wel op het formulier dat vol = vol.

Wat wil ik: Een aanmeldformulier maken in office365 zodat studenten zich kunnen aanmelden voor een uitje. Als beheerder krijg ik een notificatie wanneer een nieuwe aanmelding is gedaan. ik hoef ze verder niet helemaal af te handelen een totaal overzicht van de aanmeldingen aan het einde van de inschrijfperiode is voldoende.

notitie: Het is dus geen ingewikkelde formulier met statussen en bevestigings email etc, In een ander blogpost zal ik hier verder op ingaan.

Ingrediënten:

  • Microsoft Forms

Om een formulier te maken meld je aan via : http://forms.microsoft.com

Maak het formulier, gebruik bijvoorbeeld de vraagstelling. Ga je mee naar het uitje met als optie Ja/Nee zodat je ook de personen die actief een Nee hebben aangegeven in beeld kan brengen. Vervolgens voeg ik een keuze optie toe voor betreffende interesse groepen zodat we ongeveer een beeld krijgen van wie waar naar toe wilt.

Het formulier ziet er dan ongeveer als volgt uit:

wil je weten welke opties er zijn lees dan hier mijn vorige blog over MS FORMS.

Het is niet nodig om de naam te vragen omdat in dit geval het formulier niet anoniem is maar alleen voor ingelogde personen.
Deze instellingen zijn terug te vinden via het de istellingen (settings) menu.

Hier kun je aangeven of er een einddatum is en of iemand maar 1 of meerdere formulieren kan invullen. Verder is de notificatie een optie best handig. In dit geval zet ik deze uit want ik wil gebruik de excel export functie nadat de inschrijvingen zijn gesloten om een email lijst op te stellen.

Publiceren: Door middel van de share (Deel) knop is kun je het formulier delen. Voor intern gebruik als je ook de namen erbij wilt hebben is het wel noodzakelijk om opties alleen voor mijn organisatie publiceren aan staan. (zie afbeelding )

De link kunt je kopiëren en verspreiden.

Met bovenstaande stappen kun je dus eenvoudig een aanmeldformulier maken.


Microsoft Forms en Flow

Met behulp van FLOW heb je meer opties.
[volgt]

Referenties: https://support.office.com/nl-nl/forms