Office365 Samenwerking aan documenten–Word Online

Office365 Samenwerking aan documenten–Word Online

Vandaag weer eens een leuke sessie gehad met docenten over de implementatie van #Office365. Natuurlijk de nodige apps laten zien en de mogelijkheden. Bij een van de apps kreeg ik een vraag waardoor mijn inzicht in het product iets meer moest bijstellen.

Word Online , met de office tools zoals powerpoint , excel en word is het samenwerken in de browser een stuk eenvoudiger geworden. En het samenwerken is echt geniaal als je tegelijk in het document werkt. De meerwaarde van het online samenwerken is niet alleen de onafhankelijk  om  op elke device te werken  maar ook de integratie met Skype en zelfs yammer en OneNote zijn sterk verbeterd.

Bij Word Online , vroeg een van de docenten wat er gebeurd als de internet verbinding eruit valt als je in Word Online werkt. Dit gelijk getest en hieronder mijn resultaten.

Mijn Scenario:

Afbeelding 1: Ik werk in Office365 aan een Word Online document.

WordOnline

 

Afbeelding 2: Plots valt de internetverbinding uit.

download

 

Afbeelding 3: Als niets vermoedende gebruiker typ ik door.

2017-04-18 23_43_02-Document7.docx - Internet Explorer

 

Afbeelding 4: Ik krijg na enige tijd de melding

 

2017-04-18 23_40_52-Document7.docx - Internet Explorer

 

Afbeelding 5: vernieuwen of de pagina verversen resulteerd in onderstaande browsermelding. (IE)

2017-04-18 23_41_37-You’re not connected to a network - Internet Explorer

 

Afbeelding 6: na enige tijd is de internet verbinding weer beschikbaar, Word Online laat automatisch weer de pagina maar ik ben mijn werk wel kwijt.. bummer.  ;-(

WordOnline

Ik heb een paar keer geprobeerd,door de internetverbinding langer en korter down te houden en ook door de pagina niet te verversen. Ik zou eerder hebben verwacht dat er nog wat in de cache beschikbaar zou zijn waardoor in niet al mijn werk kwijt zou zijn.

De melding die Word Online geeft , is toch weer voor een snelle schrijven bijna een alinea. vooral vervelend als je nog in een beginde schrijffase zit.

Een workaround zou kunnen zijn dat als je de melding krijg de knop bewerken in word aan te klikken, maar dit heb je niet altijd beschikbaar.

kortom nog wat vragen en uitzoekwerk betreffende de office365 tools.