SharePoint : Conditional formatting

SharePoint : Conditional formatting

Ik heb een lijst met items , een van de kolommen is een datum veld Deadline.
Het verzoek was om de regel in het rood weer te geven indien de Deadline verstreken is. Simpel zou je zeggen. De klant had al met een conditional formatting dit gemaakt maar nu blijkt dat het formaat niet juist is en de conditites niet worden toegepast. bijvoorbeeld de regel met deadline 01-07-2012 (1 juli 2012) word op 18-06-2012 (18 juni 2012) ook rood weergeven.

Na het uitzoeken en wat gespeel zijn er een paar opties.
1. d.m.v. Xpath de juiste FormatDateDite te gebruiken en/of door middel van translate en number een juiste string te bouwen. Dit ging wel goed maar ik vond het toch niet helemaal betrouwbaar en mijn sharepoint designer ging af en toe over de kop (kan wel aan meer dingen liggen hoor)

2. Weergave: niks zo simpel als weergaves. De betreffende pagina bewerken en een extra webpart toevoegen onder het geheel moet daarin de filter toon alle items waarvan deadline groter is dan vandaag . er tussen nog een exta webpart met extra tekst voor de duidelijkheid. snel simpel en eenvoudig.

3. Maak een gewone veld aan en geef de naam Today, maak nog een calculated field aan met naam bijvoorbeeld Today2 , plaats daarin =Today en geef deze aan als datum veld. verwijder vervolgens Today kolom. en bekijk veld Today , Voila datum van vandaag!! .. nu kun je rekenen. ik Doe simpel : en gebuik =Deadline-Today2 om zo het aantal dagen terug te ontvangen.
voor formatting , als berekendeveld2 (uitkomst van Deadline-Today2) is kleiner of gelijk aan 0 . doe dan mijn formatting..

en het werkt!