Sway it with Office365

Sway it with Office365

Ik had nog geen blogje gemaakt over sway. Nou hierbij dan.

De scholen zijn weer begonnen en zo moeten de kinderen ook weer leren voor toetsen. Ik heb onlangs sway gebruikt voor mijn eigen kids zodat ze zelf
een samenvatting kunnen maken van het geleerde werk. We werkten samen aan de sway. Omdat mijn kinderen een eigen Microsoft of Office365 account hebben was het delen
heel eenvoudig. Omdat we een gezamenlijke prive blog hebben kunnen we gezamenlijk werken aan nieuwe ideeën.

Een leuke manier om sway in te zetten is om gezamenlijk een samenvatting te maken van het saaie stof. Ik heb zelf kopjes aangemaakt.  De kinderen zoeken zelf leuke filmpjes en plaatjes erbij. Daarna samen bekijken en eventueel notities maken.

Ook ideaal voor docenten voor samenvattingen, voorzie van video en afbeeldingen. Als docent kun je ook forms integreren zodat studenten zelfs een (proef)toetst kunnen afnemen. Ook erg handig om te delen als je gebruik maakt van classroom.

Kortom spice up je presentaties en leer werken met sway. In paar uur had ik leerlingen van groep 5 t/m 8 geleerd om te werken met sway.

De mogelijkheden om het in te zetten zijn divers: portfolio, samen een idee ontwikkelen, storyboard maken , presentatie van, portfolio en E-learning.

 

Hieronder een emmed sway als voorbeeld:

 

Wil je meer weten , bekijk de studiegidsen